Cao akkoord 2021!

Vorige week is er een officieel akkoord bereikt voor een nieuwe cao. Deze gaat per direct in. Het is, in tegenstelling tot de cao van de afgelopen jaren, een sectorbrede cao! De teksten worden nu geschreven en aangepast en er volgt een handboek met de verschillende functieprofielen. Wij verwachten deze begin juli af te hebben en zullen deze dan ook delen met onze leden.

Jullie hebben voor deze cao massaal jullie stem laten horen, waarvan een ruime 75% heeft ingestemd met het resultaat van de nieuwe cao. Nog nooit hebben we zoveel reacties gehad, hartelijk bedankt voor jullie input!

Uit de reacties blijkt dat er duidelijk is gekozen voor de verbreding van de cao. Door het 'aanhaken' van IVC Evidensia zullen meer praktijken dan ooit de cao gaan toepassen. En dat is natuurlijk goed nieuws.

Maar de tevredenheid over de inhoud van het resultaat is bij veel leden niet groot. Zo zijn er veel kritische opmerkingen gemaakt over de bescheiden loongroei, het ongewijzigd laten van de dienstenvergoeding en de aangepaste verdeling van de pensioenlasten.

Het is nu aan de cao partijen om de gewekte verwachtingen - dat verbreding van de cao de eerste stap is om deze situatie structureel te gaan verbeteren - ook waar te gaan maken. Een uitdaging waar de BPL vanzelfsprekend serieus verder mee wil. En wat ons betreft gaan we daar ook niet mee wachten. We hebben werkgevers dan ook al laten weten dat we de dialoog over dit onderwerp direct willen oppakken en we nu al een plan willen gaan maken voor de komende jaren. Dat zijn we de werknemers in de sector verplicht. 

Tijdens onze ALV heeft ons cao-onderhandelteam de nieuwe cao met jullie besproken en was er de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze arbeidsjurist Huug Brinkers. Voor iedereen die hier helaas niet bij aanwezig kon zijn, heeft Bregje een webinar opgenomen om alles nogmaals uit te leggen aan jullie. Kijk hieronder voor die uitleg. 

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van de nieuwe cao, schroom niet om ons te mailen: info@bpl-dierenartsen.nl