BPL premium lidmaatschap

BPL leden kunnen goedkoop een collectieve rechtsbijstandverzekering afsluiten bij DAS. Dit betreft de module Consument & Wonen. Voor slechts € 10,42 per maand kan je deze verzekering afsluiten via je BPL lidmaatschap.

Collectieve DAS rechtsbijstandverzekering: Consument & Wonen

De verzekering geldt voor alle personen die bij het BPL-lid in huis wonen. Je kan juridische hulp krijgen bij een conflict over iets wat jou als persoon overkomen is of wat je hebt gedaan in een thuissituatie of buitenshuis. Bij veel situaties betreft het een werelddekking. De dekking geldt bijvoorbeeld bij schade en letsel in het verkeer, schade aan persoon en persoonlijke eigendommen, en gezondheid en letsel (medische fouten).

Deze verzekering biedt geen hulp bij arbeidsconflicten, maar voor 1e en 2e lijns casussen kan je als BPL-lid terecht bij de BPL Helpdesk. Dit betekent dat wij jou ondersteunen bij conflicten met je werkgever tot aan de rechtbank. Mocht een conflict dusdanig onopgelost blijven dat het voor de rechter moet verschijnen (3e lijn), dan kan je alleen ondersteuning vanuit de BPL krijgen indien de zaak een grote kans van slagen heeft. Dit laatste geldt overigens voor alle rechtsbijstandverzekeringen. Je huisgenoten kunnen helaas geen gebruik maken van de BPL Helpdesk.

Klik hier voor de polisvoorwaarden.

Hoeveel kost het?

De kosten zijn afhankelijk van welke betalingsoptie je kiest. Je kunt er voor kiezen om in één keer de kosten voor het hele jaar te betalen. De andere optie is om per kwartaal de kosten te betalen. Deze betaling is exclusief de kosten van het BPL lidmaatschap (€71,50 per jaar).

  • De kosten voor eenmalige jaarlijkse betaling bedragen €122,00 per jaar. Dat is slechts €10,17 per maand.
  • De kosten voor betaling per kwartaal bedragen €37,35 per kwartaal. Dat is €12,45 per maand.

Wil je deze rechtsbijstandverzekering afsluiten, meld je dan aan via je ledenaccount.