Webinar keten informatie avond 27 oktober 2020

Vanwege de opleving van het Corona virus wordt de keten informatie avond een webinar.

Werken als dierenarts is door de komst van ketens in Nederland aan het veranderen.

Waar vroeger doorstromen naar een maatschap voor veel mensen een logische vervolgstap was in hun carrière zal dit in de toekomst minder vanzelfsprekend zijn. Zien we dan meer dierenartsen in loondienst in de toekomst? Hoe zit het met goede arbeidsvoorwaarden en de doorgroeimogelijkheden? We kunnen in elk geval niet ontkennen dat er binnen onze sector de komende jaren veel dingen zullen veranderen.

Als BPL-bestuur merken we dit niet alleen aan de CAO onderhandeltafel maar ook aan de vragen die spelen bij onze leden. Want hoe zit het met je rechten en plichten bij een overname door een keten? Wat is een arbeidsvoorwaardenregeling (AVR) en hoe onderscheidt deze zich van een CAO? Ben je verplicht om een AVR te ondertekenen als je werkgever uit de CAO gestapt is? Hoe kan de BPL je hierin ondersteunen? Wat is OVO (wet overgang van onderneming) precies en wat moet ik er over weten? Daarom organiseren wij, in samenwerking met vakbond ‘De Unie’, op dinsdagavond 27 oktober om 20:00u een keten informatieavond.

Programma

Door de aangescherpte corona maatregelen zal deze avond digitaal te volgen zijn in de vorm van een webinar. De Unie, de vakbond die ons ondersteunt bij onder andere de cao-onderhandelingen en de juridische vraagstukken, start de avond met een presentatie:

 “Wat betekent een overname voor mijn contract en hoe zit het met de CAO?”

De geplande paneldiscussie zal in de digitale vorm lastig te organiseren zijn en komt te vervallen. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat er na het webinar tijd is voor vragen aan onze jurist en aan ons. We zijn als BPL erg benieuwd naar waar dierenartsen in loondienst tegen aan lopen en wat we voor jullie kunnen betekenen. Heb je een vraag die je graag beantwoord wilt hebben, mail deze dan alvast!

Verder zal het bestuur die avond en korte update geven over de cao-onderhandelingen en kunnen we wellicht een tipje van de sluiter oplichten over wat we in 2021 voor onze leden aan het ontwikkelen zijn…….

Voor wie, kosten en waar aanmelden?

Let op, het webinar is alleen voor dierenartsen in loondienst! Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom.

Het webinar kan kosteloos worden bijgewoond.

Wil je het webinar graag bij wonen, geef je dan uiterlijk voor vrijdag 23 oktober op via info@bpl-dierenartsen.nl

We hopen je 27 oktober online te mogen verwelkomen!

Het BPL bestuur