Het nieuwe functiehuis

In de cao Veterinaire sector 2021-2023 zijn ten opzichte van de vorige cao veel aanpassingen gedaan. Een daarvan is het nieuwe functiehuis. Deze is volledig opnieuw opgesteld volgens een onafhankelijk ORBA-systeem. Hierbij worden verschillende functies binnen de veterinaire sector, maar ook vergelijkbare functies in andere sectoren, met elkaar vergeleken. Een behoorlijke klus, maar het was ook nodig.

Waarom?

Het oude systeem (dierenarts A, B en C) paste niet meer goed in de huidige veterinaire wereld. Meer dierenartsen blijven in loondienst, maar zullen zich gaandeweg hun carrière toch blijven ontwikkelen. De dierenarts B had meer doorgroeimogelijkheden nodig en die zijn in het nieuwe functiehuis aangebracht. Daarnaast is er nu ook een schaal voor specialisten opgenomen.

Opnieuw inschalen

Een aantal van jullie zal opnieuw worden ingeschaald. Misschien hebben jullie hier ook al bericht over ontvangen. We kunnen ons voorstellen dat je hier vragen over hebt én omdat je natuurlijk even wilt checken of je wel goed bent ingeschaald raden we je aan het de functiebeschrijvingen goed te lezen. Het nieuwe functiehuis is hier te vinden (alleen voor leden). 

Ondersteunen

Het uitonderhandelen en opstellen van een cao kost veel tijd en dus ook geld. Het BPL bestuur maakt zich hard voor dierenartsen in loondienst in Nederland. Dit bestuur, bestaande uit vrijwilligers en zelf allemaal dierenartsen, laat zich bijstaan door onderhandelaars en juristen van vakbond De Unie. Als lid draag je niet alleen bij aan betere arbeidsvoorwaarden voor alle dierenartsen in Nederland, je hebt ook invloed op de volgende cao door je stem uit te kunnen brengen. Word dus lid, ook al heb je zelf (nog) geen cao, de cao wordt door werkgevers gebruikt als vergelijkingsmateriaal. Ook kun je de cao gebruiken als uitgangspunt bij je contractonderhandelingen. Klik hier meer info over de voordelen van het BPL-lidmaatschap.