Anouk Sleiderink, voorzitter

Image
Anouk Sleiderink 2

Ik ben afgestudeerd aan de UKG in 2015, richting gezelschapsdieren. Ik ben in 2019 begonnen als algemeen bestuurslid bij de BPL en nu sinds mei 2021 voorzitter van de BPL.

In mijn eerste jaar na mijn afstuderen, heb ik vooral veel waarnemingen gedaan waardoor ik een duidelijk beeld heb gekregen van de verschillen en overeenkomsten tussen praktijken. Er bestaan nog grote verschillen in salariëring en secundaire arbeidsvoorwaarden. Hoe meer praktijken en werkgevers zich aansluiten bij de cao, hoe minder verdeeldheid hierover zal ontstaan. Sinds 2016 ben ik in vaste dienst bij Caressa Dierenziekenhuizen Rotterdam en hier werk ik nog steeds met veel plezier.

De BPL helpt dierenartsen in loondienst bij vragen over de cao, bij geschillen tussen werknemer en werkgever en bij het opstellen van een (nog) betere cao. Ik wil me hier graag voor gaan inzetten. Ook wil ik de BPL meer bekendheid gaan geven onder studenten en pas - afgestudeerde dierenartsen. Dit wil ik doen door het organiseren van lezingen en workshops.