Julie Swinkels

 

Julie Swinkels, secretaris

 

Hallo!

Ik ben Julie Swinkels, dierenarts. In 2012 heb ik mijn studie Diergeneeskunde afgerond, differentiatie gezelschapsdieren, en sindsdien ben ik werkzaam in de praktijk. Net als velen met mij ben ik mijn werkende leven gestart met waarnemen in verschillende praktijken. Hierdoor heb ik een rijk beeld ontwikkeld van het reilen en zeilen binnen ons vakgebied. De BPL behartigt de belangen van de dierenarts in loondienst. Om dit goed te kunnen volbrengen moeten we weten wat er speelt en wat er te verbeteren valt. Als dierenarts in loondienst pur sang wil ik hieraan graag een bijdrage leveren.

Momenteel ben ik in dienst van Ranzijn en hoewel zij volgens de CAO voor tuincentra werken, voel ik me zeer betrokken bij onze CAO en wil ik me graag inzetten om deze elk jaar weer een beetje mooier te maken.

Om me heen zie ik steeds meer van mijn jaargenoten vluchten uit de praktijk en is er veel ontevredenheid over werkomstandigheden. Dit vind ik zorgelijk en jammer. Ik hoop dat de BPL erin slaagt om het praktijkleven weer wat aantrekkelijker te maken en dat ik daarbij kan helpen.

In 2015 ben ik begonnen bij de BPL als algemeen bestuurslid en websitebeheerder. Sinds 2016 ben ik secretaris.